Brød & kager​

Vores søsterbutik gjæstgiveriet cafe & musik-conditoriet leverer brød og kager direkte til os.

Gjæstgiveriet, der ligger på vesterbrogade, er en bagerforretning, et konditori og en café, der er baseret på ernæringsmæssige principper og kvalitet.

Som bageri er vores fornemste opgave at udvikle nye brødtyper og finde nye kornsorter til brødmarkedet. Derfor laver vi blandt andet brød bagt på camelinafrø, quinoakerner, bomuldsmel eller spelt.

Vi deltager også I ekspertpanelet brødeksperten, der har til formål at styrke kvaliteten af dansk brød. Læs eksempelvis mere om vores syn på hvid hvede I brød og rugbrød her.

Det sunde brød

Meget af vores brød er bagt med mel, som vi selv maler på vores stenmølle. I melet har vi bevaret alle skaldele, og det indeholder derfor både fibre og hvedekim.

Forskningsresultater har vist, at det e-vitamin, som findes I hvedekim, kan forebygge alzheimer og grå stær, ligesom det også er godt for gravide.

På samme måde som ved vores kager bager vi selvfølgelig alt brød uden brug af konserveringsmidler, tilsætningsstoffer og melmix.

Brødet bliver friskbagt flere gange om dagen. Dejen hæver længe for at fremme smagen I brødet - blandt andet hæver vores brød uden gær op til et helt døgn. Vi lægger kernerne I blød I mindst 24 timer før æltningen, hvilket medvirker til, at kroppen kan optage de sunde mineraler fra brødet.​

Brød udenbrød uden mælk og sukker

Af hensyn til allergikere tilsætter vi ikke æg eller mælkeprodukter I brødet (bortset fra yoghurtbrødet).

Sukkerindholdet er max 2,5-3 gram pr. Brød.

Amadeus har taget specielt hensyn til de kunder, der spiser groft brød. Derfor er der ikke fedtstof I vores specialbrød, boller, flutes og baguetter, og vi bager vores økologiske brød efter samme principper.

Amadeus anbefaler

Prøv blandt andet vores brød bagt på 100 procent grahamsmel. Det er hvedemel, hvor alle skaldele er bevaret I brødet.

Eller prøv vores speltbrød, der er bagt på 100 procent speltmel. Også vores speltpizza og speltsnegle kan anbefales.

Rugbrød

Vi tilbyder forskellige slags rugbrød, der altid er friskbagte. Quinoarugbrødet er bagt med peruvianske quinoakerner, der indeholder store mængder jern. Det anbefales derfor til unge kvinder og gravide.

Softkernerugbrødet er sprængfyldt med rugkerner, solsikke-, sesam- og hørfrø. Det økologiske almindelige rugbrød og det økologiske gulerodsrugbrød er kun bagt med rugmel og anbefales derfor til folk, der er allergiske over for hvedemel.

Selvom der kun er 1,3 gram fedt pr. 100 gram I det almindelige rugbrød - hvilket er det naturlige I rugmelet - har vi også et decideret slankerugbrød.

Kager og wienerbrød

Al wienerbrødet I amadeus er bagt efter dansk opskrift på god gammeldags maner uden nogen form for melmix.

Det fedtfattige, økologiske wienerbrød hos os er bagt med hvedeklid, gulerødder og uden æg. Vi har også andre økologiske produkter bagt af bløddej - herunder theboller, krydderboller og rosenbrød.

Vores friske flødekager er tilberedt af ren fløde og uden tilsætningsstoffer. Prøv eksempelvis vores elvis-kage eller lise nørgaard-kagen.

​Fødevarerstyrelsens Kontrolrapport


Amadeus  / Store Kongensgade 62, 1264 København K.

Tlf: 35 11 16 30 eller på 26 23 91 97 / Mail: kontakt@restaurant-amadeus.dk